Ako ste


  •  student ili diplomant studija dramaturgije ADU ili srodnog studija
  • dramatičar/ka s objavljenim ili izvedenim djelima
  • autorski tim (redatelj/ica, dramaturg/inja, izvođači/ce, itd.)


s predloškom ili idejom za predstavu koja sadrži

  • glavnu ili više glavnih ženskih uloga
  • pretežito ženske uloge
  • raznovrsne ženske uloge koje ne postoje isključivo kao funkcije u službi većih uloga

te ako imate:

  • tekst predviđen za scensku izvedbu ili pogodan prilagodbi za scensku formu bez većih dramaturških zahvata
  • idejni projekt koji može ispuniti zadane kriterije,

pošaljite ga na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Poziv je stalno otvoren, no rok za prva čitanja je 20.08. Tekstove čitaju predstavnici uredništva portala Drame.hr, SPID-a (Saveza pisaca izvedbenih djela) te glumice koje traže autora/autoricu!

Odabrani tekstovi bit će objavljeni na portalu prema želji autora te proslijeđeni glumicama predstavnicama iz institucionanih i nezavisnih kazališta u Zagrebu, kao i Splitu, Osijeku, Rijeci i Karlovcu.

Kao drugi korak testnog projekta “6 glumica traži autora”, organizirat ćemo predstavljanje po tri drame/projekta kroz izvedbu “Čitanja NJE”, u redovitom vremenskom intervalu, inicijalno mjesečnom.  “Čitanje NJE” će biti izvedba u formi dinamiziranog čitanja ili pitching prezentacije (idejnih projekata), otvorena za zainteresirane suradnike, kolege i javnost. Kako Urania raspolaže s tehničkim mogućnostima za live streaming, “Čitanje NJE” moći će pratiti suradnici iz drugih gradova kao i drugi korisnici iz udobnosti svog doma putem Facebook programa R+. Snimke će biti i naknadno dostupne na našim društvenim mrežama kao i na raspolaganju autoricama i autorima.

 

U skladu s postavljenim programom organizirat ćemo i kratki “late night” popratni program, tj. predavanja i prezentacije istraživanja koja se bave problemom uključenosti žena u izvedbenim industrijama, kao i strukovni kružok “parLAona”.

 

 

 

Facebook! TwitThis