Centar za kreativno pisanje već godinama vodi vrlo uspješne radionice dramskog teksta. Njihov poziv za novu radionicu donosimo u cijelosti. 

*Pišite dramske tekstove u Centru za kreativno pisanje!*

Polazeći od ideje da je pisanje vještina koja se može naučiti, velike ljubavi i strasti prema književnosti, prije jedanaest godina *Centar za kreativno pisanje* <https://www.facebook.com/cekape/?fref=ts> otvorio je vrata svima koji pišu ili tek počinju s pisanjem. Danas Centar nudi 18 različitih semestralnih radionica pisanja – jedna od njih je i najdugovječnija radionica *dramskog pisma*. <https://cekape.com/radionica/dramsko-pismo/>

Radionica je namijenjena svima onima koji žele upoznati zakonitosti dramskog pisma – naši dosadašnji polaznici i polaznice postali su uspješni studenti dramaturgije i dramaturzi, ali radionicu upisuju i ostali entuzijasti pa smo drame pisali i sa umirovljenicama, inženjerima, studentima tehničkih fakulteta i prevoditeljicama.

Polaznici se na radionici dramskog pisma bave konstrukcijama situacija I njihovim međusobnim odnosima, stvaranjem likova i njihovom dosljednom provedbom, kao i retoričkim karakteristikama teksta, njegovom muzikalnošću i dinamikom. Kroz proces rada na radionici uz mentorstvo voditelja artikuliramo ćemo vlastite ideje, probleme i estetske preference kako bismo mogli postaviti tematske i formalne temelje za pisanje drame.

Radimo u malim grupama u ugodnom okruženju u centru Zagreba, a voditeljica radionice  je dramaturginja *Ana Prolić*. Centar za kreativno pisanje nudi blagdanski popust od 20% za sve koji se upišu na radionicu do Božića – javite se *na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >* i pišite s nama!Facebook! TwitThis