meni ikona

Dani hrvatske drame na filmu

Portal Drame.hr organizira manifestaciju Dani hrvatske drame na filmu, koja će se održati u srijedu 12.2. u 20 h na Trgu Marka Marulića 6, Zagreb, u kafiću Botaničar.

Ova manifestacija završava proglašenjem pobjednika natječaja za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, koji je portal Drame.hr prvi put objavio 2017. godine.

Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste na našem portalu, odlučili smo da taj natječaj postaje tradicionalan kako bi dramatičarima pružili priliku da svoje dramske tekstove prilagode filmskom mediju i kako bi potaknuli suradnju dramskih pisaca i redatelja.

Ove godine natječaj je organiziran po treći put.

Na “Danima hrvatske drame na filmu” proglasit ćemo tako pobjednika natječaja te otvoriti diskusiju na temu dramskog stvaralaštva i prebacivanja dramske forme u formu filmskog scenarija.

U razgovoru će sudjelovati članovi uredništva portala Drame.hr Maja Sviben, Lana Šarić i Ivor Martinić.

Dani drame na filmu i natječaj za adaptaciju drame u filmski scenarij sufinanciran je iz sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti i sredstava Grada Zagreba.

Zahvaljujemo svim autorima na interesu i prijavljenim tekstovima.

Organizatori: Portal Drame.hr, metar60