meni ikona

Dani hrvatske drame na filmu s Matom Matišićem

Portal Drame.hr organizira manifestaciju Dani hrvatske drame na filmu, koja će se održati u utorak 12.2. u 19h na Trgu Marka Marulića 6, Zagreb, u kafiću Botaničar.

Ova manifestacija završava proglašenjem pobjednika natječaja za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, koji je portal drame.hr prvi put objavio u 2017. godini.

 Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste na našem portalu, odlučili smo isti natječaj objaviti i u 2018. godini, kako bi dramatičarima ponovo pružili priliku da svoje dramske tekstove prilagode filmskom mediju i kako bi potaknuli suradnju dramskih pisaca i redatelja.

Gost manifestacije je dramatičar Mate Matišić, čije su brojne drame doživjele adaptaciju u scenarij i uspješnu filmsku ekranizaciju u suradnji s različitim filmskim redateljima.

 Na “Danima hrvatske drame na filmu” proglasit ćemo pobjednika natječaja te s našim gostom razgovarati o njegovom dramskom stvaralaštvu i iskustvu prebacivanja dramske forme u formu filmskog scenarija.

 Dani drame na filmu i natječaj za adaptaciju drame u filmski scenarij sufinanciran je iz sredstava Grada Velike Gorice i DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti.

Zahvaljujemo svim autorima na interesu i prijavljenim tekstovima