meni ikona

Hartefaktov natječaj za najbolju suvremenu dramu

Hartefakt raspisuje četvrti po redu natječaj za najbolji suvremeni angažirani dramski tekst na srpskom, hrvatskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku. Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autori/autorice sa prebivalištem na teritoriju Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Žiri u sastavu Biljana Srbljanović (dramska spisateljica), Oliver Frljić (redatelj) i Filip Vujošević (dramski pisac i dramaturg), donijet će odluku o pobjedničkom tekstu i sačiniti uži izbor od pet najuspješnijih dramskih tekstova.

Prvo mjesto na natječaju podrazumijeva dodjelu novčane nagrade u iznosu od 4000 EUR (neto). Nagrada obuhvaća i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobjedničkog komada tijekom 2017/2018. godine u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih kazališta. Hartefakt se obavezuje objaviti zbirku sa pet dramskih tekstova koji uđu u uži izbor konkursa. Pored toga, Hartefakt je spreman podržati umjetničku afirmaciju i promociju najuspješnijih dramskih tekstova sa natječaja.

Natječaj je otvoren do 20. srpnja 2016. godine.

Rok za donošenje odluke žirija je 5. listopada 2016. godine.

Više o natječaju ovdje.