meni ikona

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU TEKSTOVA I DODJELU NAGRADE "MALI MARULIĆ"

GKL Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, „Mali Marulić“ s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade „Mali Marulić“.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izveden ili objavljen do travnja 2018. godine kada će se održati 11. festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri ispisana primjerka teksta i jedan na CD-u, te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona). Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija koju imenuje ravnatelj GKL-a Split i festivala „Mali Marulić“. 

Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu „Mali Marulić“. 

Natječaj je otvoren od 12.travnja 2017. do 7.siječnja 2018.  

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“ 2018. godine. V. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to: Prva nagrada: 15.000,00 kn Druga nagrada: 10.000,00 kn Treća nagrada 6.000,00 kn.