meni ikona

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade Mali Marulić

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade "Mali Marulić".

 I.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izveden ili objavljen do travnja 2015. godine kada će se održati 8. festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.

Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri primjerka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona).


II.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija koju imenuje ravnatelj GKL-a Split i festivala „Mali Marulić“.


III.

Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu „Mali Marulić“. Tekstove primamo od 10. kolovoza 2014. do 10. siječnja 2015.


IV.

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“ 2015. godine.


V.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to:

Prva nagrada: 15.000,00 kn

Druga nagrada: 10.000,00 kn

Treća nagrada: 6.000,00 kn.