meni ikona

Jedanaesti natječaj za financiranje prijevoda drame na strane jezike

Portal Drame.hr objavljuje jedanaesti natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike.

Natječaj je otvoren od 19. rujna do 1. listopada 2023. godine, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.

Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala. O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Vedrana Klepica, dramaturginja i dramatičarka, Darko Lukić, teatrolog te Lana Šarić, dramaturginja i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje. Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama. Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju objavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačiti i željeni datum objave.

Također, molimo autore koji su nam od kolovoza 2022. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da nas kontaktiraju e-mailom i potvrde žele li da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portalu u tom periodu, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.

Ovaj natječaj financiran je sredstvima Ministarstva kulture i gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.