meni ikona

Božić Jelena

Jelena Božić, rođena 9. rujna 1992. godine studentica je druge godine anglistike i lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Objavila pjesme u časopisu Motrišta, glasilu Matice hrvatske Mostar.

Sudjelovala na pjesničkoj manifestaciji Mostarsko književno proljeće, u okviru Dana Matice hrvatske Mostar.

U svibnju 2009. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru premijerno joj je izvedena  autorska drama „Sestre“ kojoj potpisuje i režiju i koja je višestruko nagrađena na Festivalu amaterskog dramskog stvaralaštva u Konjicu.

U svibnju 2010. godine sudjelovala je na manifestaciji Mostarsko književno proljeće, na Međunarodnoj književnoj večeri u suradnji sa Sarajevskim danima poezije predstavljajući svoju poeziju.

U sklopu projekta Euroorjentacije 3, njena pjesma „Kad se prisutnost zamagli“ je uvrštena u dvojezičnu zbirku i prevedena na slovenski jezik.

U prosincu 2010. godine premijerno joj je izvedena autorska poetska jednočinka „U zimsku, pustu noć“ kojoj potpisuje i režiju, a u svibnju 2011. godine i autorska komedija pod nazivom „Eto ih 'vamo“ koja je proglašena za najbolji autorski tekst na Festivalu amaterskog dramskog stvaralaštva u Konjicu.

U srpnju 2011. godine  u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru premijerno joj je izveden teatarsko plesni komad „Pošalji dan“ kojem potpisuje tekst i režiju.

Drame