meni ikona

Natječaj za prijevode u 2014. godini

Portal Drame.hr objavljuje svoj drugi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 25.11.2014, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu do dvije drame (ovisno o broju stranica i financijskim mogućnostima) koje će se prevesti na strane jezike po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Jasna Žmak, dramaturginja; Marina Petković, kazališna redateljica te Lana Šarić, dramatičarka i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drama koje budu izabrane za prevođenje. Prijevodi će u skladu s mogućnostima uredništva biti promovirani u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od svibnja 2015. godine.

Također, molimo autore koji su nam od 15.9. 2013, datuma završetka zadnjeg natječaja, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da nas kontaktiraju mailom i potvrde da žele da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova u tom periodu objavljenih na portal, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.