meni ikona

Natječaj za prijevode u 2015. godini

Portal Drame.hr objavljuje svoj treći natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren od 14.11.2015 do 5.12.2014, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Iva Milošević, kazališna redateljica; Diana Meheik, dramatičarka i dramaturginja te Ivor Martinić, dramatičar i urednik portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koje bude izabrana za prevođenje. Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od svibnja 2016. godine.

Također, molimo autore koji su nam od prosinca 2014. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da nas kontaktiraju mailom i potvrde da žele da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portal u tom periodu, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.