meni ikona

Natječaj SK Kerempuh za studente dramaturgije

Od ove godine Satiričko kazalište ˝Kerempuh˝ i Akademija dramske umjetnosti uspostavljaju kreativnu suradnju, koja će odvijati trajno svake iduće godine, i to u sklopu ˝Dana satire Fadila Hadžića˝. Cilj je potaknuti razvoj domaće žanrovske, odnosno, satiričko – komediografske dramske literature. Kako je ˝Kerempuh˝ teatar koji se u svojem djelovanju oslanja na principe narativne dramaturgije te su svježi dramski tekstovi ono za čime postoji imanentna potreba, odlučili smo se obratiti svim studentima dramaturgije te ih pozvati da pošalju svoje tekstove (ili dijelove istih) koje smatraju reprezentativnim te koje je moguće zamisliti kao buduću sastavnicu ˝Kerempuhovog˝ repertoara. Poslane radove pročitat će docent Tomislav Zajec, dramaturginja ˝Kerempuha˝ Dora Delbianco, prodekanica ADU Franka Perković i glumac Satiričkog kazališta “ Kerempuh” g. Željko Königsknecht.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2013., a 15. svibnja 2013. objavit će se autori tri pobjednička teksta.

Odabrani tekstovi izvest će se u sklopu ˝Dana satire Fadila Hadžića˝, u formi prezentacijske izvedbe, u režiji profesionalnog redatelja te izvedbi ˝Kerempuhovog˝ ansambla i studenata odsjeka Glume.

Nakon izvedbe, tekstovi će se objaviti u festivalskom biltenu. Isto tako, najboljima će se dodijeliti simbolične nagrade.