meni ikona

Natječaj za dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu "Mali Marulić"

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade Mali Marulić. Tekstovi se primaju od 10. svibnja 2012. do 10. siječnja 2013.


Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izvođen ili objavljen do travnja 2013. godine kada će se održati 6. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri primjerka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona). Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija koju imenuje ravnatelj GKL-a Split i festivala Mali Marulić.
Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu Mali Marulić.

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić 2013. godine. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to: prva nagrada: 15.000,00 kn, druga nagrada: 10.000,00 kn, a treća nagrada: 6.000,00 kn.