meni ikona

Natječaj za nagradu 'Mali Marulić'

GKL Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, objavilo je natječaj za neizvedeni dramski tekst za djecu. Rok prijave je 10. siječnja 2012.


JAVNI POZIV

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, organizator Festivala hrvatske drame za djecu s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade „Mali Marulić“

I.
Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za dječje i lutkarsko kazalište. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izvođen ili objavljen do travnja 2012. godine kada će se održati 5. „Mali Marulić“. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.
Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri primjerka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj) podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona).

II.
Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija od 3 člana koje imenuje ravnatelj GKL-a Split i Festivala „Mali Marulić“.

III.
Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu „Mali Marulić“. Tekstove primamo od 01. svibnja 2011. do 10. siječnja 2012.

IV.
Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“ 2012. godine.

V.
Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to:
Prva nagrada: 15.000,00 kn
Druga nagrada: 10.000,00 kn
Treća nagrada: 6.000,00 kn.

VI.
GKL Split se obvezuje izvesti jedan od nagrađenih tekstova.