meni ikona

Natječaj za prijevode

Portal Drame.hr objavljuje natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike.

Natječaj je namijenjen dramskim piscima koji su već objavili svoje drame na portalu ali i za one koji će to tek učiniti.  Uredništvo portala će od pristiglih drama odabrati dvije ili tri (ovisno o broju stranica izabranih drama) koje će biti prevedene na strane jezike po izboru njihovih autora, u dogovoru s uredništvom. Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva da će izabrane drame biti objavljene na portalu na hrvatskom jeziku i na jeziku prijevoda, te da će zajedno s ostalim objavljenim prijevodima biti promovirani u inozemstvu među organizacijama koje se bave suvremenim dramskim pismom.

Natječaj je otvoren od 1.7.2013. do 15.9.2013. U izbor drama za prevođenje ulaze sve drame već objavljene na portalu. Oni koji žele sudjelovati u natječaju s dramom koja još nije objavljena, trebaju dramu prijaviti na portal.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od svibnja 2014. godine.