meni ikona

Nova sezona Interna

Interno, platforma Kazališnog epicentra za razmjenu tekstova i ideja o dramskom pismu najavljuje novu sezonu, a natječaj za slanje tekstova je stalno otvoren.


Interno je u prvoj sezoni djelovanja uspio stvoriti identitet mjesta prijateljskog i profesionalnog okupljanja skupine mladih pisaca. U prošloj sezoni predstavljeni su tekstovi Lane Šarić, Luke Rukavine, Nine Horvat, Diane Meheik, Dijane Protić, Vedrane Klepice, Dine Pešuta i Rone Žulj.

Interno je postao platforma za izlaganje novih tekstova i ideja među kolegama, u situaciji nevidljivosti dramskog pisma u očima javnosti i šireg kruga profesionalaca, kazališnih kuća, pa i zainteresiranih ljubitelja dramske umjetnosti. Ove godine zadatak nam je započeti prekid s praksom nevidljivosti pisca i drame, no još uvijek zadržavajući identitet Interno večeri kao mjesta podrške i izazova među ljudima okupljenim oko dramskog stvaralaštva.

Kao prvi ozbiljan korak prema smanjenju nevidljivosti cilj nam je izdati knjigu dramskih tekstova predstavljenih u prošloj sezoni, kako bismo ih predstavili i javnosti i širem profesionalnom krugu. Nadalje, cilj nam je proširiti krug Interno sudionika, kako bi održali protok novih ideja i širinu pogleda, te otkrili nove pisce bez obzira na formalno školovanje, kao i ostvarili kontakte s iskusnijim dramskim piscima kako bi se točke gledišta u našim raspravama umnogostručile. Odsad sve najave i događanja vezana za Interno možete pratiti na stranici http://interno-epicentar.tumblr.com , a prijave za sudjelovanje i ostale upite možete slati na interno.epicentar@gmail.com.

S novom sezonom krećemo 12.10.2011., a detalji slijede uskoro!