meni ikona

Pošaljite tekst za projekt ‘6 glumica traži autora’

Ako ste


  •  student ili diplomant studija dramaturgije ADU ili srodnog studija
  • dramatičar/ka s objavljenim ili izvedenim djelima
  • autorski tim (redatelj/ica, dramaturg/inja, izvođači/ce, itd.)


s predloškom ili idejom za predstavu koja sadrži

  • glavnu ili više glavnih ženskih uloga
  • pretežito ženske uloge
  • raznovrsne ženske uloge koje ne postoje isključivo kao funkcije u službi većih uloga

te ako imate:

  • tekst predviđen za scensku izvedbu ili pogodan prilagodbi za scensku formu bez većih dramaturških zahvata
  • idejni projekt koji može ispuniti zadane kriterije,

pošaljite ga na 6glumicatraziautora@gmail.com

Poziv je stalno otvoren, no rok za prva čitanja je 20.08. Tekstove čitaju predstavnici uredništva portala Drame.hr, SPID-a (Saveza pisaca izvedbenih djela) te glumice koje traže autora/autoricu!

Odabrani tekstovi bit će objavljeni na portalu prema želji autora te proslijeđeni glumicama predstavnicama iz institucionanih i nezavisnih kazališta u Zagrebu, kao i Splitu, Osijeku, Rijeci i Karlovcu.

Kao drugi korak testnog projekta “6 glumica traži autora”, organizirat ćemo predstavljanje po tri drame/projekta kroz izvedbu “Čitanja NJE”, u redovitom vremenskom intervalu, inicijalno mjesečnom.  “Čitanje NJE” će biti izvedba u formi dinamiziranog čitanja ili pitching prezentacije (idejnih projekata), otvorena za zainteresirane suradnike, kolege i javnost. Kako Urania raspolaže s tehničkim mogućnostima za live streaming, “Čitanje NJE” moći će pratiti suradnici iz drugih gradova kao i drugi korisnici iz udobnosti svog doma putem Facebook programa R+. Snimke će biti i naknadno dostupne na našim društvenim mrežama kao i na raspolaganju autoricama i autorima.

 

U skladu s postavljenim programom organizirat ćemo i kratki “late night” popratni program, tj. predavanja i prezentacije istraživanja koja se bave problemom uključenosti žena u izvedbenim industrijama, kao i strukovni kružok “parLAona”.