meni ikona

Prvo "Čitanje NJE" u okviru projekta 6 glumica traži autora

Prvo "Čitanje NJE" u okviru projekta 6 glumica traži autora, održati će se 26. rujna 2020. u Uraniji (Trg E. Kvaternika 3/3) s početkom u 20 h.

"Čitanje NJE" serijal je javnih scenskih čitanja suvremenih hrvatskih drama s jakim ženskim licima.Na prvom čitanju predstavljamo dramu talentirane umjetnice i dramaturginje Dorotee Šušak Kako smo preživjeli Dies Irae u režiji Lee Anastazije Fleger i izvedbi Sanje Vejnović, Irene Tereze Prpić, Kim Končar i Tene Belčić.

Iste večeri u popratnom programu predstavit ćemo istraživanje Kako žive umjetnice Selme Banich i Nine Gojić, u kojem je sudjelovalo preko stotinu umjetnica i radnica u kulturi, nakon kojega će uslijediti razgovor publike s predavačicama i umjetničkim timom. Čitavo događanje moći će se pratiti i putem streaminga na stranici urania.hr , uz poziv gledateljima da, prema svojim mogućnostima, doniraju u Fond solidarnosti za samostalne umjetnike s naznakom “Donacija OSU - 6gta”, ako žele da donacija bude upućena ženskim umjetnicama, koje su nastavno na prije postojeće neravnopravnosti, pogođenije krizama 2020.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, molimo da nam svoj dolazak potvrdite najkasnije do petka, 25.rujna na e-mail 6glumicatraziautora@gmail.com