meni ikona

RADIONICA DRAMSKOG PISANJA U SKLOPU "MARULIĆEVIH DANA"

Radionica dramskog pisanja koju vodi Tomislav Zajec održat će se u sklopu 29. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, od 23. do 30. travnja 2019. Sudjelovanje u radionici za odabrane polaznike je besplatno.

Radionica dramskog pisanja u tri je godine izvođenja postala aktivnim i kreativnim mjestom razmjene spisateljskih iskustava mladih pisaca u nastajanju kao i ponešto iskusnijih dramskih autora, a u svom će trećem izdanju novim polaznicima iznova omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova.

Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame premijerno izvedene u desetak zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.

Na radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata.

Kandidati se prijavljuju na e-mail adresu drama@hnk-split.hr s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Radionice se u prostorijama HNK Split održavaju svakoga dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu (oni s radnim ili studentskim obvezama mogu, u dogovoru s voditeljem radionice, uskladiti termine).

Prijave se primaju do: 14. travnja 2019, a popis odabranih polaznika bit će objavljen 16. travnja 2019, na mrežnim stranicama Kazališta.

Za eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu se javiti na mail drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na e-mail: tomislavzajec@outlook.com