meni ikona

Kurbel Beatrica

Beatrica Kurbel (1989) je rođena u Osijeku. Završila je studij dramaturgije na ADU, smjer filmsko i dramsko pismo. Poezija joj je objavljivana u Re, Vijencu, Republici, Zarezu i Rukopisima 37. Posljednje dvije godine studija je surađivala sa Učilištem ZKM-a, a kasnije je kao dramaturginja radila na kazališnim projektima pri nezavisnoj sceni.

2014. godine je sa tekstom O posljednja dva mjeseca sudjelovala na međunarodnoj dramskoj koloniji u Grožnjanu.

2016. je u Švedskoj kao mlada dramska spisateljica sa tekstom Samo jedna sezona slave predstavljala Hrvatsku na Interplay Europe.

Dobitnica je potpore za književno stvaralaštvo 2017. godine za rukopis romana koji je trenutno u nastajanju.

Dramski tekst Park je dobio nagradu na natječaju Dani drame na filmu pri portalu Drame.hr i treću nagradu Marin Držićza 2018. godinu. Park je u lipnju prošle godine imao svoju radiofonsku premijeru u režiji Mislava Brečića, a u studenom je u režiji Lee Anastazije Fleger prikazan publici u formi koncertnog čitanja (ZKM). Tekst je također objavljen u časopisu Kazalište br. 78.

Sa Mirnom Rustemović potpisuje tekst za autorski projekt Važnije polovice koji je nastao u koprodukciji Mašine igre i Teatra &td. Živi i radi u Zagrebu.

Drame