meni ikona

Natječaj za adaptaciju drame u scenarij - rok 30.1.2018.

U sklopu projekta "Dani hrvatske drame na filmu", portal hrvatske drame www.drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni film.Pobjednici natječaja biti će objavljeni tijekom manifestacije Dani hrvatske drame na filmu koja će se održati u veljači 2018.  Ova manifestacija posvećena je hrvatskim dramama koje su ekranizirane kao i njihovim autorima: scenaristima i redateljima.

Natječaj, tijekom kojeg autori mogu poslati dramu koju žele adaptirati, otvoren je do 30.1.2018. godine. Svaki autor može prijaviti maksimalno dvije drame. Pobjednik natječaja osvaja 6.000,00 kn za rad na adaptaciji, kao i podršku u produkcijskom razvoju projekta

Za prijavu je potrebno poslati poruku na: drame@drame.hr sa naznakom u predmetu poruke: "Prijava na natječaj za Dane hrvatske drame na filmu";

Prijava treba sadržavati:

a) naziv drame i ime autora

b) ispunjen obrazac za prijavu drama koji možete naći ovdje (ako tekst već nije objavljen na stranici). Ako je objavljen, potrebno je samo poslati naziv drame koju autor želi prijaviti na natječaj.

Sve će drame biti objavljene na portalu www.drame.hr, a pobjednički scenarij biti će objavljen u novoj rubrici, ekranizacije.

Žiri koji odabire drame za adaptaciju sastavljen je od urednika portala Maje Sviben, Lane Šarić i Ivora Martinića te producentice Mirte Puhlovski.

Manifestacija Dani hrvatske drame na filmu sufinancirana je iz sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti.