meni ikona

Sandić Srđan


Srđan Sandić – rođen je 07.10.1985. u Osijeku, RH. Završio Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije i UN akademiju te Ženske studije u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje s portalima booksa.hr, kulturpunkt.hr, queer.hr, časopisima Zarez, TEMA, B 92, Hrvatskim radijem Treći program, Novostima, portalom Moderna vremena, te kao freelancer PR, copywriter i prevoditelj.
Kao dramaturg i dramatičar radi za HR 3 i kazališta. U jesen 2012. objavio knjigu drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez s(i)nova za izdavačku kuću Sandorf koja je doživjela vrlo dobar kritički odgovor, kao i dva scenska uprizorenja u kazalištu Mala Scena (Sinu bez snova, r: Paolo Tišljarić 2013.) i Teatru &TD (Zagreb Mon Amour, r: Franka Perković 2011.). Knjiga S(i)nu bez s(i)nova je sukus višegodišnjeg spisateljskog i dramatičarskog rada u brojnim formama i medijima . Obilježena je rodnom nedorečenošću / ugašenošću.
Kao dramaturg radio na predstavi LUX IN TENEBRIS, režija Mario Kovač u Teatru &TD, svibanj 2011. Dramu S(i)nu bez s(i)nova Mario Kovač pripremio je za Radio Atelje na HR 3.
U prosincu 2013. za izdavača Priredba d.o.o. objavio knjigu intervjua „Književne večeri sa Srđanom Sandićem u Velvetu“ koje je vodio u istoimenoj galeriji, Dežmanova 9, Zagreb.
Autor je koncepta „Književna večer sa Srđanom Sandićem“ u kultnom cafeu Velvet gdje ugošćuje pisce i izvođače. Knjiga drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez s(i)nova doživjela je nekoliko predstavljanja od ZKM-a, &TD-a, Splita, Rijeke, Osijeka , 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu.
Trenutno surađuje na dvije emisije na HR 3 – “Jutro na Trećem” i “Kultura demokracije”, kao voditelj i novinar. Vodi program “CRUISING ” u Multimedijalnom institutu u Zagrebu. Pohađao nekoliko dramaturških radionica, od programa KUFERA do CeKaPeA. Pohađao program EXPERIMENTAL THEATER ACADEMY. Uskoro objavljuje treću knjigu, u suautorstvu s Raphaelle Oskar za HDP.
Član Hrvatskog društva pisaca.

Drame