meni ikona

Horvat Nina

Rođena 1989. godine u Zagrebu. Maturirala je u Privatnoj klasičnoj gimnaziji a diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

 Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena u kojem radi i kao dramska pedagoginja.

 Radila je kao dramaturg na predstavama “Raditi! Raditi… / pokušaji 6, 9, 11”, “Dvolična igra”, “S/nalazim/se”, “Genijalni genije”, “MetODA za brak”, “To je to?”, “D(n)o dna”, “pazi.mazi.voli”, “#generacija”, “Nespojivi”, “Zamisli”, "Nevidljivo" i “Ružičasta sanjarica” za koju je napisala i tekst koji je bio nominiran za Nagradu publike Teatra.hr u kategoriji tekst godine. Za “Ružičastu sanjaricu” je na 6. Malom Maruliću dobila nagradu za najbolji tekst. 2009. godine dobila je treću nagradu “Marin Držić” za dramski tekst “Dok nas smrt ne rastavi”.

 Postavljeni su joj dramski tekstovi: „Tko je to izumio“, „Preko grma, preko trna… (priče iz hrvatskih narodnih predaja)“, “U mojoj glavi”, "Drugačiji" (Teatar Tirena), „Ružičasta sanjarica“, „Mala vještica“ (Mala scena), “I živjele su sretno…?” (Scena Gorica), "Tri treća tromjesečja" (Gradsko kazalište "Joza Ivakić”), “Iza ograde” (Gradsko kazalište Požega), “Dok nas smrt ne rastavi” (Teatri Adriana) te „I živjeli su sretno…?“ (Scena Gorica i Pozorište Pinokio) za koji je dobila Nagradu publike teatar.hr za tekst godine. Njene radiodrame „Mirni Gaj“ i „Izgledaš isto kao ona“ snimljene su i emitirane na Hrvatskom radiju.

 2015. joj je drama „Tri treća tromjesečja“ objavljena u književnom časopisu Fantom. Igrokazi za djecu “Kaos prije premijere” i “Šutljiva zemlja” izdani su u Tireninoj zbirci igrokaza “Kaos prije premijere”. Njena bajka "The Girl With The Short Hair" uvrštena je u zbirku bajki "Awake Not Sleeping" koju je izdala organizacija UN Women.

Drame