meni ikona

Vijesti

Poziv za sudjelovanje na Gavellinim večerima

U suradnji GDK Gavella i Ogranka mladih HDDU-a u atriju Gavelle će u sklopu 30. Gavellinih večeri koncertno biti izvedena tri dramska teksta, koja nisu imala profesionalnu premijeru u kazalištu, autora mlađih od 35 godina.

...Više


Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade "Mali Marulić"

Gradsko kazalište  lutaka  Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Mali Marulić'. Tekstovi se primaju od 10. kolovoza 2015. do 10. siječnja 2016.

...Više


POBJEDNICI NATJEČAJA ZA FINANCIRANJE PRIJEVODA U 2014.

Završen je  drugi po redu natječaj za financiranje prijevoda hrvatskih drama na strane jezike web portala drame.hr. U uži izbor ušle su drame (poredane po abecednom redu prezimena autora): -"Radnice u gladovanju" Gorana Ferčeca, "Spremni" Kristine Gavran, "Do posljednje kapi krvi" Nine Horvat

...Više


NATJEČAJ ZA NAGRADU "MARIN DRŽIĆ"

Ministarstvo kulture objavilo je poziv za prijavu tekstova za nagradu 'Marin Držić'. Prijave se podnose u roku od 45 dana od dana objave. (5.11.)

...Više


Natječaj za prijevode u 2014. godini

Portal Drame.hr objavljuje svoj drugi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 25.11.2014, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu do dvije drame (ovisno o broju stran

...Više


Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade Mali Marulić

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade "Mali Marulić".

...Više


Natječaj za izvedbene tekstove 2014.

Udruga KUFER objavila je natječaj za izvedbene tekstove za projekt Malih noćnih čitanja koji će se održati u listopadu 2014. godine.

...Više


Natječaj centra ITI za drame

Forum suvremene Drame centra ITI objavio je natjecaj za prezentaciju novih europskih drama. Rok prijave je 17.1.2014., a o detaljima i uvjetima natječaja možete pročitati u cjelovitom tekstu. The Forum of Contemporary Drama is one of the Hellenic Centre of the ITI’s most important projects. It

...Više


Natječaj za studente dramaturgije

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu u suradnji sa Akademijom za gledališče, radio, film in televizijo, Ljubljana Fakultetom dramskih umetnosti, Beograd Akademija umetnosti , Novi Sad Akademijom scenskih umjetnosti, Sarajevo Fakultetom dramskih umjetnosti, Cetinje Fakultet za dramski umetnosti,

...Više


Dani književnosti na filmu

Pozivamo Vas da nam se pridružite na manifestaciji Dani književnosti na filmu koja će se održati od 12. do 15. prosinca 2013. godine u Zagrebu.

...Više
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11