meni ikona

Vijesti

Regionalni natječaj za dramski tekst fondacije Hartefakt

Neovisna regionalna fondacija Hartefakt sa sjedištem u Beogradu i Qendra Multimedia iz Prištine raspisuju natječaj za najbolji suvremeni dramski tekst na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom ili albanskom jeziku. Rok za prijave je 30.06.2012. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autor

...Više


International Radio Playwriting Competition 2012

International Radio Playwriting Competition 2012 organiziraju BBC i British Council, a pozivaju autore iz cijelog svijeta da napišu radio-dramu na engleskom jeziku u trajanju do 53 minute sa najviše 6 likova. Rok za prijave je 31.07.2012.

...Više


Natječaj za dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu "Mali Marulić"

Gradsko kazalište lutaka Split, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade Mali Marulić. Tekstovi se primaju od 10. svibnja 2012. do 10. siječnja 2013.

...Više


Otvoreno pismo dramskih pisaca i spisateljica

Pismo je nastalo kao reakcija domaćih dramatičara na nedavni niz događaja vezanih uz dodjele nagrada 'Marin Držić', 'Mali Marulić' te nagrade za izvedeni dramski tekst na 'Marulićevim danima'.

...Više


Satiričko kazalište Kerempuh poziva na suradnju!

Dora Delbianco, dramaturginja SK Kerempuh poziva autore da pošalju dramske tekstove u svrhu mogućeg postavljanja na repertoar kazališta.

...Više


Blankov inkubator prvih

Blankov inkubator prvih projekt je projekt kojim se promiče filmska kuiltura i filmsko stvaralaštvo debitanata. Inkubator prvih namijenjen je hrvatskim autorima/icama koji bi željeli napraviti svoj prvi profesionalni kratkometražni igrani ili dokumentarni film. Natječaj za Blankov inkubato

...Više


Javni poziv za nagradu "Marin Držić"

Ministarstvo kulture objavilo je poziv za prijavu tekstova za nagradu 'Marin Držić'. Rok za prijave je 45 dana od objave natječaja (natječaj objavljen: 12.12.2011.)

...Više


Škola pisanja

Centar za kreativno pisanje u Zagrebu od veljače 2012. započinje jednogodišnji program kreativnog pisanja koji će obuhvatiti razna područja - prozu, dramu i scenarij, književno prevođenje i kritičarske prakse. Ukupan fond programa iznosi 180 školskih sati tijekom dva semestra.

...Više


Nova sezona Interna

Interno, platforma Kazališnog epicentra za razmjenu tekstova i ideja o dramskom pismu najavljuje novu sezonu, a natječaj za slanje tekstova je stalno otvoren.

...Više


CDU i ZKM: natječaj za izvedbene tekstove mladih autora

Centar za dramsku umjetnost u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih raspisuje natječaj za izvedbene tekstove mladih autora (do 35 godina). Rok za prijave je 01.11.2011.

...Više
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11